אמזון הייתה שורית בהרחבת משלוח המזון שלה כבר כמה שנים. עוד בשנת 2019, היא ביקשה לבנות פלטפורמת משלוח מזון עתירת עלות משלה, אך כעת היא אימצה אסטרטגיה חדשה.

שותפות אמזון ו-Just Eat Takeaway
אמזון ו-Just Eat Takeaway (JET), המחזיקה ב-Grubhub בארצות הברית, הכריזו לאחרונה על השקעה ושותפות שבה הראשונה תספק חברות בחינם של Grubhub+ למשתמשי Prime שלה למשך שנה. ההערכה היא שאמזון יכולה לקחת עד 15% מהמניות, שמתורגמים בערך למאות מיליוני דולרים במסגרת השותפות החדשה הזו.

לפי הפרטים שהופיעו לאחר ההכרזה הגדולה, אמזון יכולה לבחור 2% ממניות Grubhub במחיר מינימלי או שהיא יכולה לקנות עד 13% ממניותיה במחיר מבוסס נוסחה. זה יהיה מותנה בכמה לקוחות חדשים שאמזון תוכל להפנות לכיוון Grubhub.

העסקה אמורה להביא לאימוץ משמעותי של המנוי של Grubhub כעת, כאשר לשירות יש גישה קלה ומלאה ל-200 מיליון משתמשי Prime של אמזון פלוס. זוהי הזדמנות ענקית לפלטפורמת משלוחי המזון, שהיתה לה רק 33 מיליון משתמשים פעילים בסך הכל באפריל 2021.

"אני נרגש מאוד להכריז על שיתוף הפעולה הזה עם אמזון שיעזור ל-Grubhub להמשיך לעמוד במשימה ארוכת השנים שלנו לחבר עוד סועדים עם מסעדות מקומיות. אמזון הגדירה מחדש את הנוחות עם Prime ואנחנו בטוחים שההצעה הזו תחשוף סועדים חדשים רבים. לערך של Grubhub+ תוך העברת עסקים נוספים לשותפי המסעדות והנהגים שלנו", אמר אדם DeWitt, מנכ"ל Grubhub.

איך המנוי של Grubhub+ מועיל לחברי Prime?
כאשר Grubhub+ הושק בשנת 2020, הוא הוכרז כראש אמזון של משלוחי מזון. בדומה לתוכניות נאמנות אחרות, שירות המנויים מציע לחברים משלוח חינם בהזמנות יחד עם הטבות נוספות. התשלום השנתי עבור השירות הוגדר ל-9.99 דולר לחודש.

חברי Amazon Prime יכולים כעת להיעזר במנוי Grubhub+ בחינם למשך שנה.
הזמנות שעולות יותר מ-$12 יהיו ללא דמי משלוח. המנוי, בדומה לדמי החברות של Prime, יהיה ניתן לחידוש על בסיס שנתי. חברת בת של אמזון תקבל כתבי אופציה (ניתנים למימוש במחיר דה-מינימי) מעל 2% מההון המשותף של Grubhub בדילול מלא, לפי ההצהרה שפרסם Grubhub.

ההיסטוריה שלהם
שותפות זו אינה ראשונה בהיסטוריה של Grubhub או אמזון. שתי החברות איחדו כוחות לפני כשנה כדי להציע מנויי Grubhub+ לחברי Amazon Prime Student. השערות מצביעות על כך שההצעה לזמן מוגבל עבדה היטב עבור שתי החברות ואולי הניחה את הבסיס לשותפות זו.

אמזון מנסה להיכנס לתחום משלוחי המזון כבר זמן מה. הוא גם, בהזדמנויות אחרות, צפה בעצמו כשחקן פוטנציאלי בעסקאות דומות. לפני כשנה יצרה ענקית הקמעונאות האלקטרונית קשרים עם חברת משלוחי המזון הבריטית, Deliveroo, כדי להציע הטבת מנוי דומה למשתמשי הפריים שלה. אמזון אמרה שהמנוי חינם למשלוח מזון הוא הדרך שלה להראות הכרת תודה לחבריה. "הערך של חברות פריים ממשיך לגדול עם ההצעה הזו, והשנה הזו מתעצבת להיות זמן מצוין ליהנות מהנוחות, החיסכון, הכיף והטעמים שהחברות מספקת", אמר ג'מיל גאני, סגן נשיא אמזון פריים , בהצהרה.

בדיקה של רשות התחרות והשווקים, שציינה בעיות של מחירים גבוהים יותר ושירותים באיכות נמוכה יותר, אילצה את אמזון לפרוש. ההשקעה האחרונה שלה ב-Grubhub היא עוד מאמץ של החברה להיכנס לתחום משלוחי המזון.

המספרים המצטמצמים של גראבהוב
הכישלון של אמזון להיכנס לתפקיד פיקודי ולשמור עליו הוא עדות לכלכלה המסובכת של משלוח מזון. גם Grubhub נאבקת עם הידלדלות ערכי המכירות וההזמנות.

Grubhub הפסידה 410 מיליון דולר ונרכשה על ידי JET (Just Eat Takeaway) בשנה שעברה. החברה חיפשה שותף אסטרטגי או קונה, והחיפוש נמשך למרות השותפות של אמזון. החברה אמרה, "היא ממשיכה לחקור באופן פעיל את המכירה החלקית או המלאה של Grubhub".

מדוע JET מחפשת למכור את Grubhub?
תחום אספקת המזון התחרותי ביותר ובעל רווחים נמוכים רק נפגע עוד יותר על ידי המגיפה. היריבות העיקריות של Grubhub נותרו Doordash ו-UberEats בארצות הברית, השולטות ב-60% ו-24% משוק משלוחי המזון בארה"ב, בהתאמה. לפי Bloomberg Second Measure, Grubhub רשמה בעקביות מכירות נמוכות יותר ללקוח מאשר מתחרותיה באפליקציית המובייל שלה.

Grubhub רשמה 89.6 מיליון הזמנות בצפון אמריקה ברבעון הראשון שלו, ירידה של 5% בהשוואה לתקופה המקבילה לפני שנה, כאשר רכישות נואשות של מגיפה החזיקו שפע של עסקי משלוחים. למרות שנראה שההכנסות צמחו ב-3%, המטבע הקבוע של החברה ירד ב-5%.

על רקע הלחץ לשפר את מספריה, JET ממשיכה לחפש הזדמנויות למכירה חלקית או מלאה של Grubhub. בדו"ח אחרון, אנליסטים בבנק ברנברג העריכו כי מכירת Grubhub תכניס ל-JET פחות ממיליארד דולר.